Liviu Cangeopol

Liviu Cangeopol (n. 28 martie 1954, Iași) este un scriitor și jurnalist disident român. Actualmente locuiește în Statele Unite ale Americii.

Biografie
Studii de filologie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, întrerupte în anul al treilea, apoi de contabilitate și business administration încheiate la New York și Atlanta.

Publică primele proze în revista Dialog (august 1978), debut editorial în co-autorat cu Dan Petrescu, Ce-ar mai fi de spus (1989 — Agora, USA, 1990 — Editura Minerva, 2000, Editura Nemira).

Liviu Cangeopol a fost unul din cei șapte intelectuali cărora, la 18 decembrie 2006, în discursul prilejuit de Prezentarea Raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, președintele României, Traian Băsescu, le-a „elogiat” gestul de a se fi ridicat direct împotriva Președintelui Nicolae Ceaușescu.

Referințe
„Liviu Cangeopol este considerat de către majoritatea cititorilor cel mai rafinat analist politic al Exilului. Face parte din grupul rezistenților anticomuniști din Iași. Venirea sa în exil, în 1989, a produs un reviriment spectaculos al celui mai citit săptămânal Lumea Liberă, New York. Scrisul său bărbătesc, curajos, cât și incoruptibilitatea sa i-au jenat de multe ori pe ziariștii ‘tranziției’, pentru că, Liviu Cangeopol este omul cu o singură cale. Contribuția sa la desvoltarea RT este greu de evaluat, de aceea îi datorăm întreaga noastră gratitudine”.
Exilul exilat, dar nu numai”
„În Editoriale sau Opinii, rubrici permanente ale revistei, Liviu Cangeopol este deosebit de tranșant și critic, privind realitățile „unei țări fără viitor”, pe care o boicotează „senatorii PSD-iști, secondați de marii justițiari ai lui Corneliu Vadim Tudor, de la Partidul România Mare”, făcând presiuni asupra Curții Constituționale, „alt focar de mătrăguni comuniste”; în felul acesta, România este în „așteptarea unui mâine care nu va veni niciodată”.

Afișez 1 rezultat